Vijvers

Vijvers

Wilt u in uw bestaande tuin of in het ontwerp van een nieuwe tuin een vijver opnemen? Wij helpen u dan graag met het kiezen van de juiste plaats, de grootte, de vorm en het materiaal. De twee belangrijkste vijver uitvoeringen zijn:

– Speciaal aangelegde vijver, waarbij elke vorm mogelijk is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hardhout en folie. U kunt ook kiezen voor een gemetselde fundering en wandopbouw. In beide gevallen moet voor met de aanleg begonnen wordt eerst de grond worden afgegraven.
– Een voorgevormde kunststof vijver die in de grond verzonken wordt na dat ook hier eerst afgraving heeft plaatsgevonden

» Lees meer


Uw keuze zal verder bepaald worden door de beschikbare ruimte en uw persoonlijke wensen. U kunt ook kiezen voor een rechthoekige vijver. Hiermede kan de belijning van uw tuin extra versterkt worden.

De keuze van het materiaal, aansluitingen en onderhoud.
Het gaat een beetje ver om alle materialen hier te bespreken, maar twee er van zijn van belang om alvast te vermelden. Bij voorgevormde vijvers is het kunststof meest duurzaam. Bij vijvers die met behulp van folie worden aangelegd geniet rubberfolie de voorkeur. Wij werken alleen met EPDM folie, dat is duurzaam en UV bestendig. Bovendien verhardt en verpulvert dit materiaal niet zodat u jarenlang plezier van uw vijver zult hebben.

Als de vijver aangelegd is wilt u natuurlijk dat de waterkwaliteit op peil blijft. Een filter is dan een overweging maar met behulp van de juiste waterplanten kan het op natuurlijke wijze bereikt worden. Er dient ook gedacht te worden over de aanleg van elektriciteit, de afwerking van de vijverrand, eventueel verlichting of een waterval. Wij, van Hoveniersbedrijf Huiberts kunnen u over alle aspecten adviseren en met onze ervaring garanderen wij u een professionele aanleg.

» Lees minder