Tuinverlichting

Tuinverlichting

Tuinverlichting heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling ondergaan. Daardoor zijn er inmiddels vele soorten lichtbronnen beschikbaar en oneindig veel lichteffecten. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om uw woonruimte visueel te verlengen. Uw tuin kan bij schemering en in de avond door een juiste verlichting u extra woongenot geven. Zowel gezien vanuit de woning als in de tuin of op het terras. Tuinverlichting creëert visueel extra ruimte en daardoor ontstaat er eigenlijk een extra woonkamer.

Een deskundig advies en een overzichtelijk lichtplan.
Daarmee begint het traject naar een sfeervol verlichte tuin. Met onze ervaring en kennis kunnen wij u daarin voorzien. Wij, van Hoveniersbedrijf Jelle Huiberts, zullen samen met u de mogelijkheden en uw wensen doornemen zoals bijvoorbeeld:

» Lees meer


– Wilt u bomen of struiken aanlichten.
– Zijn er zitgroepen of terrassen die verlichting verdienen.
– Dienen paden markeringsverlichting te krijgen.
– Wilt u speciale lichteffecten.
– Moet de verlichting ook een beveiligingsfunctie krijgen.
– De plaats van lichtpunten en stroomaansluitingen.
– De keuze van de armaturen en de lichtsterkte.

In een adviesgesprek kunnen nog veel meer zaken aan de orde komen. Belangrijk is dat alles goed met u overwogen wordt zodat wij u een transparant lichtplan kunnen aanbieden.

Welke soort verlichting?
Bij tuinverlichting maken wij hoofdzakelijk gebruik van z.g. halfstroom zoals IN-LITE. Dat is een op LED gebaseerde tuinverlichting. Een groot voordeel daarvan is dat het een laag stroomverbruik vraagt en dat de lampen weliswaar in aanschaf wat duurder zijn maar vele malen langer meegaan. Met behulp van de mee te leveren tijd- en lichtklok kunt u zelf de regie over uw tuinverlichting houden.

Het lichtplan kan uiteraard meegenomen worden in een totaal tuinontwerp maar ook worden gemaakt voor een bestaande tuinsituatie.

» Lees minder