Kunstgras

Kunstgras

Kunstgras “groeit” steeds meer naar natuurgras. Dat heeft alles te maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstgras. Niet elke tuin heeft de juiste ondergrond of voldoende zonlicht om een stabiele natuurlijke grasmat te bieden. In dat geval is het goed om eens af te wegen wat de beste oplossing is. Doorgaan met natuurgras inclusief de regelmatig voorkomende problemen of overstappen op kunstgras.

Voordelen van kunstgras
Door kwaliteitsverbetering en verfijning kunt u nu profiteren van de volgende voordelen:
– U krijgt de beschikking over een groene grasmat zonder te hoeven maaien of onkruid te bestrijden.
– Na het leggen kunt u er gelijk op lopen en kunnen kinderen er op spelen.
– Het is nagenoeg vrij van onderhoud.
– U bent gevrijwaard van kale plekken en de groei van mos.
– Besproeien, verticuteren en bemesten hoort tot de verleden tijd.
– Het is kindvriendelijk en het wordt niet aangetast door ontlasting van huisdieren.

» Lees meer


De aanleg
Het aanleggen van kunstgras vraagt wel de nodige vakmanschap en dat kunt u van Hoveniersbedrijf Jelle Huiberts verwachten. Denkt u daarbij aan het verwijderen en afvoeren van de oude grasmat (bij vervanging) en/of het afvoeren van eventuele niet bruikbare toplaag. Daarna wordt er een zandbed van 15 tot 20 cm. gelegd en uiteraard opgesloten door middel van een kantopsluiting. Dit om te voorkomen dat het zand wegloopt. Hiermee ontstaat tevens een vlakke, vochtdoorlatende ondergrond waarover een speciaal doek wordt gelegd. Daarop komt uiteindelijk het kunstgras te liggen.

Kunstgras is ook ideaal onder speeltoestellen, rond een zwembad of op een balkon. Bij de laatste toepassing dient er wel een goede afwatering te zijn. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden.

» Lees minder